Мирен протест срещу променената мярка за неотклонение на 18-годишния Жечко Кюркчиев

...
Мирен протест срещу променената мярка за неотклонение на 18-годишния Жечко Кюркчиев
Коментари Харесай

Шуменци на протест след освобождаването на шофьора, убил Светомира

Мирен митинг против променената мярка за неотклонение на 18-годишния Жечко Кюркчиев се организира през днешния ден в Шумен, заяви Българска национална телевизия. Младият водач умъртви при злополука Светомира Накева.

Изтичането на оптимално допустимия двумесечен период за задържането му бе причина за променената мярка. Наблюдаващият прокурор от Софийска градска прокуратура му е наложил парична гаранция от 25 000 лв..

Кюркчиев е със възбрана да напуща страната и с отнета шофьорска брошура.

Участниците в мирния митинг обиколиха кръстовището, на което се случи злополуката и стопираха придвижването за към 10 минути.

На митинга бащата на Светомира заяви, че дружно с още четири фамилии, изгубили близки, са взели участие в работна среща с Института за пътна сигурност, на която е направена Пътна карта за сигурност. В нея са посочени ограничения и периоди за понижаване на пътния травматизъм. Тя към този момент е импортирана в Народното събрание.

Протестиращите желаеха по-строги санкции за причинилите смърт при произшествия и приканиха проверяващите институции да бъдат по-експедитивни и ефикасни.

Припомняме, че митинг се организира и през октомври. 

В края на септември, 22-годишната жена бе пометена при тежка злополука на кръговото кръстовище в града. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР